Sluitingsrit 2012

13 oktober 2012

 

Ondanks de zeer slechte weersvooruitzichten hebben zich bij ons vertrekpunt bij v.d.Valk  toch ongeveer 25 fietsers verzameld. Ook Crit met de groep Toeristen is aanwezig.

 

Na het maken van enkele foto’s vertrekken we. Crit en Paul hebben ieder voor hun groep een  tocht uitgezet.

Wij met de groep Toerfietsers  gaan door Terworm, en over het pas nieuw geasfalteerd fietspad rijden we naar Voerendaal.  Dan langs de golfbaan naar Craubeek en via Termaar naar Walem. Hier wordt het voor Henk Queis wat te veel en moet een noodstop maken. Andre Wiersma wacht hem geduldig op en brengt hem terug naar het “ peloton”.

 

Van Valkenburg rijden we door het Geuldal naar Meerssen.  Langs kasteel  Vaeshartelt  met zijn mooie vijvers rijden we naar Weert waar de oude papierfabriek van KNP ligt.

De wind hebben we steeds tegen gehad, maar dat is voor Louis geen probleem. Vanaf Bunde hebben we de wind in de rug. In gestrekte draf gaat het nu naar Meerssen en dan de laatste klim van het fietsseizoen naar Waterval. Hier moeten we Henk  Verdonkschot nog even in de gaten houden, want hij wil de laatste punten voor de bergprijs nog binnenhalen. Langs vele fruitaanplant ,welke soms al geplukt zijn, rijden we naar Schimmert.

 

Als ik met Jeanette Schobbers op kop rij moet ik haar manen een beetje rustig aan te doen. Voor Henk zeg  ik, maar zij gaat ook voor mij een beetje te hard.

De lucht begint behoorlijk donker te worden en als we in Nuth zijn vallen er een paar druppels. We hopen nog droog op de pauze te komen. Via Brommelen rijden we weer naar Terworm.  Dan zijn we snel  bij In den Hof. Hier zitten Paul en Crit  met hun groep netjes te wachten tot iedereen aanwezig is. Zelfs Marion en Marcel zijn aanwezig.

 

Na een kop koffie met vla neemt de voorzitter het woord.  Eerst heeft hij nog wat moeite met de beenstukken die hem altijd afzakken. Ondanks alles noemt hij het een mooi en geslaagd seizoen. Verder dankt hij zijn mede bestuursleden die zich het hele jaar inzetten voor de vereniging. Ook de ‘voorrijders” dankt hij. Hij wenst ieder een mooi winterseizoen en hoopt ons allen in het voorjaar weer gezond terug te zien. Daarna is het nog een lange tijd gezellig en is er van de vla niets meer over.

Een mooie afsluiting van het seizoen 2012.

Voor de foto`s klik hier
  Frans Didderen.