Heerlen – Hasselt  125 km

 

Als we om 9.00 uur bij v.d.Valk vertrekken zijn we met 9 fietsers.  Een flinke groep voor deze toch wel lange fietstocht. Paul, Henk en Alex vinden de tocht voor hun nog wat te ver en willen tot Maastricht meerijden. Het weer is goed en het belooft een mooie fietsdag te worden. We hoeven niet te haasten, want  we nemen de tijd hiervoor.

Via Valkenburg rijden we door het Geuldal naar Meerssen. Hier staan Chrit en Sjaak lekker in het zonnetje op ons te wachten. Dan in Maastricht over de Noorderbrug  richting Belgie. Op de brug over het Albertkanaal vinden Paul, Henk en Alex het ver genoeg en willen omkeren. We maken eerst nog een paar foto’s en dan gaan we verder. Voor Gellik nemen we  het jaagpad langs het Albertkanaal en volgen dat langs Genk en Diepenbeek. Omdat er een klein stukje van het pad onverhard is moeten we hier even klunen.  Louis en Chrit zorgen voor het juiste tempo, zodat we ook nog wat om ons heen kunnen kijken. Niet te veel, want het water is vlak bij. Rond 11.30 uur zijn we in Hasselt. Hier maken we pauze in onze vaste lunchroom. De koffie, thee en vla  smaken prima, en op het terras is het gezellig.


Na een lange pauze rijden we weer Hasselt uit. Even buiten de stad is de weg afgesloten voor de paddentrek, maar voor een paar kikkers gaan we niet omrijden. We hebben trouwens geen enkele kikker gezien.

Over rustige wegen rijden we nu naar Wimmertingen. Hier gaat de weg iets bergop en dat voelen we in de benen. De fruitbomen staan in volle bloei en het is prachtig om hier door te fietsen.  Steeds komen we in de buurt van de autosnelweg en volgen dan links en dan weer aan de rechterkant. Louis valt op dat op die snelweg een breed fietspad is en vraagt zich af of we dat niet beter kunnen nemen. Het zal de vermoeidheid wel zijn.

Als we Diest zijn doorgereden krijgen we 3 venijnige klimmetjes, maar zonder problemen weet ieder van ons daar wel raad mee. Het is intussen behoorlijk warm geworden.  Nu moeten we een stuk over een grote drukke weg, waar geen fietspad is richting Veldwezelt. We zijn dan weer snel in Maastricht. Over de Noorderbrug steken we de Maas over en in Meerssen rijden we weer richting Heerlen. Daar zijn we rond 15.00 uur en hebben 125 km gefietst.

Zowaar een mooie dag waarvan ieder heeft genoten.

 

Frans Didderen.