Vennbahn-Radweg voor de eerste keer

 

Op zaterdag 15 juni is een groepje toerfietsers naar Roetgen gereden onder de voortreffelijke leiding van Ernst en Petra Deutz. Om te beginnen dwars door Aken en vervolgens met een omweg over Rott, om eindelijk eens echt te kunnen klimmen. Zo kwamen we van bovenaf in Roetgen aan. Wie het dorp alleen via de Himmelsleiter passeert, ziet nooit hoe hooggelegen en hoe attractief het is.


Aan de overzijde van de drukke B258 was de koffiepauze bij de toeristeninfo, met goede koffie en zitplaatsen binnen en buiten.

Vlak achter deze fraaie “Roetgen-Toeristik” loopt de Vennbahn-Radweg, een autovrije fietsroute van 125 km. De route start in Aken, tegenover station Rothe Erde, maar volgens sommige kaarten bij de Elisenbrunnen. Reden om hem eerst maar eens van de andere kant te doen.

Daarmee hadden we het mooiste voor het laatste bewaard.

De Vennbahn is een voormalige spoorlijn die door een idyllische natuur kronkelt en prachtige doorkijkjes naar dorpen en weilanden biedt. En dan nog de oude seinpalen en de karakteristieke stationnetjes!

Het traject Aken-Haaren verraste ons tenslotte met monumentale bouwkunst anno 1900.Bij het afscheid op Heerlerbaan gaven de meeste fietscomputers over de 90 km aan.

De Vennbahn is inmiddels de populairste fietsroute van NRW, maar is nu al bijna te druk vanwege skaters, wandelaars, honden en kinderwagens.

Conclusie: als we de route helemaal afrijden tot Troisvierges moet dat op werkdagen gebeuren, dan hoef je alleen maar rekening te houden met de kinderwagens.

 

Els


klik hier voor home